23124
page-template-default,page,page-id-23124,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Anmeldelse, fra Litteratur til danskfaget: Drengen uden øre

Af Litteratur til danskfaget

En lille bog med STORT format

Nogle bøger sætter større spor i en end andre bøger. Drengen uden øre sætter spor.
Måske vækker den større følelser i mig end den vil gøre i elever, da min ’mor-kærlighed’ bliver sat i spil. Selvom den ikke vækker de samme følelser i elever, giver bogen alligevel i den grad mening at inddrage som værklæsning mellemtrinnet og i udskolingen, hvis der for eksempel arbejdes med tema/fordybelsesområder som: Krigens bagside, krigens offer, at miste, børn i krig, børnesoldater, og om at tilgive.

 

Marco bliver sendt i krig som børnesoldat. Desværre spejler moren forgæves efter ham, da de andre drenge vender hjem fra krigen. Marco og 8 andre drenge fra landsbyen vender tilbage fra krigen i små hvide kister. Alle drengene fra landsbyen taler om, at Marco er blevet slået ihjel af en anden dreng, der mangler et øre.

 

Marcus mor Maria er alene og må have hjælp med det huslige. Børnehjemmet sender en dreng på Marcus alder til at hjælpe hende.

 

En dag finder Maria ud af, at drengen der er sendt til at hjælpe hende, er samme dreng der dræbte Marco.

 

Drengen ved ikke til at starte med, at drengen som han har dræbt, er Maria´s søn.

 

Kan man elske et andet menneske, der har taget det kæreste fra en?
Skal man hævne sig for at komme igennem sorgen?

 

Billedet romanen sætter nogen af de dilemmaer i spil og åbner op for et meget interessant fortolkningsarbejde, hvor eleverne kan forholde sig til nogle af romanens temaer.

 

Billedromanen bliver så fint understøttet af Toril Bækmark illustrationer.
En hjerteskærende bog.