22249
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22249,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Andmeldelse, Folkeskolen.dk: Putte og de andre

Af Tonny Hansen, Folkeskolen.dk

”Smuk historie” Putte og de andre

Viljen til at ofre sig er ufattelig stor, når det gælder om at få den eneste ene. Og det kan dreje sig om langt mere end at flytte til Malmø. Putte er villig til at gå langt for at tilfredsstille kærestens drifter – nej, ikke dem der, men de endnu mere dyriske. Putte er nemlig høne og den elskede ræv med rovdyrsinstinkter, når der er fjerkræ på kajen. Og hvad betyder et kyllingelår i den store sammenhæng? Hvis det er prisen for at holde på ham, må han da godt æde det ene.

 

I bogens to andre historier spiller Scherfig behændigt på talemåder om mus og elefanter, og i historien om kampen for præmietyrens liv giver hun læseren noget så sjældent som vers uden fjantede nødrim. Alene linjen “Hvem har muget ud i dit humør, min smukke ven” er hele bogen værd. Smuk historie og godt fortalt med fikse referencer til fabler og børneremser.

 

Lidt usædvanligt er der valgt forskellige illustratorer til historierne. Men alle tre leverer fremragende arbejde.