22004
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22004,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Omtale

Artikler, podcast og interviews.

Klik på artiklerne for at se dem i stor størrelse – eller benyt links til de artikler, der er tilgængelige online. Du vil også kunne finde videoer og høre podcasts (brug links). Leder du efter flere anmeldelser, skal du gå til udgivelser og klikke på den bog, du er interesseret i:

udgivelser
Artikel, Steffen Larsen, Politiken

Læs mere

Podcast: Skab DIG af Charlotte Heje Haase, Oct 21, 2020

Ingen skal ikke f*cke med vores haler! Lilja Scherfig 1/2

 

Lilja Scherfig er på besøg i Skab DIG. Hun har skrevet bogen Min Hale.
Bogen handler om en pige, der har fået at vide, hun skal gemme sin hale væk. Ellers får det konsekvenser. Og så kommer moren med saksen. Jeg tror faktisk også, min hale er sårbarhed. Men også vildskab og det utæmmede.

Bogen bliver springbræt til en samtale om at gøre sig selv mindre, social kontrol, MeToo og at tage sin plads som kvinde. Men også om sårbarhed og kreativitet

Lyt her
Podcast: Skab DIG af Charlotte Heje Haase, Oct 21, 2020

Ingen skal ikke f*cke med vores haler! Lilja Scherfig 2/2

 

Dette er 2. del af samtalen med Lilja Scherfig. Hvordan skaber vi os sammen med sjælevenner og finder vores flok?

Vi dykker ned i kærlighed - der ikke er romantisk. Til sjælevenner. At se og blive set og at elske hinanden, trods - ja faktisk næsten på grund af det grimme og uperfekte og sårbare i hinanden.

Lyt her
Interview, // Eksistens , Bladet Psykologi

Læs mere

Interview, Tema Kreativitet, Berlingske Plus

Læs mere

Podcast: Forfatterhjørnet

#10 Lilja Scherfig:

At skrive frit er lykkebringende

 

Lilja Scherfig fortæller om glæden ved at skrive frit og at bruge livets store følelser og transformere dem til historier. Julia Camerons kreativitets-bog fik åbnet for Liljas kreativitet og gjorde, at hun skrev sin første historie og blev optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur. I dag er hun en meget anerkendt børnebogsforfatter.

Det er en samtale om at have det sjovt, når du skriver. Også når det gør ondt. Om at elske de store følelser og at blive bevidst om, hvad du har på hjertet. At leve livet, og at rumme forskelligheder – og at lade den indre ild rase, så vi kan berøre andre – og få det ud af systemet!

Læs mere
Interview, man skal kunne turde at stå ved sig selv, Børn & unge, 2017

Læs mere

Interview, Psykologi, 2018

Man går i stykker men vokser sammen igen i en ny sjov form

 

En skilsmisse set fra hans, hendes og barnets vinkel

Men så kom der også en ny følelse ind i mig, den varede bare tre sekunder, men det var en varm følelse som skyllede gennem mig, et slags sus af frihed, og en stemme råbte: ”Lilja is back, baby! Lilja is back!” Efter de tre sekunder var jeg tilbage i sorgen og følelsen af opløsning, men den lille frihedsfølelse kom gudskelov tilbage. Igen og igen ville håbet frem. For dybt i mit hjerte savnede jeg at være mig. Bare mig, Lilja, i det her smukke liv. Med min søn i hånden, selvfølgelig. Men uden parforholdets trygge slumretæppe over mine skuldre.

Læs mere
Interview, Bobolina, Q Kvinder med kurver, 2014 – af Lonnie Kjer, Foto: Morten Holtum

Læs mere

Podcast: Mikrofonholder, 24 syv, 2015

Opgør med normer – Lilja Scherfig og Jacob Olrik

“Det er sjovt at droppe voksenrollen. At kunne give slip på alt det norm-pis”. Børnebogsforfatter Lilja Scherfig har besøg af sin gode ven, debattør og sexolog, Jacob Olrik. Deres venskab går mere end 20 år tilbage og snakken tager afsæt i livets store følelser. Alt fra sorg, kærlighed og ensomhed - men også kønsdriften i mennesket. Hvad er kærlighed og hvem bestemmer egentlig, hvad der er en normal seksualitet?

Lyt her
Podcast: Ibens, Radio 24 syv, 2014

Kvindernes internationale kampdag

Kvindernes internationale kampdag d. 8 marts står endnu engang for døren og tankerne henledes, som oftest på denne dag, på de gode gamle rødstrømper. Men er der stadig brug for kvindekamp i dagens Danmark? Og hvor står vi egentlig på søstersolidaritets fronten? I anden time får vi besøg af sexolog Sara Skaarup og kommunikationsdirektør Ann-Sophie Friis. Vi taler om søstersolidariteten. Hvor den er og hvor den mangler. Vi snakker også med forfatter Lilja Scherfig om onani og circus, og hvordan disse to ting kan kombineres.

Lyt her
Teaterforestilling: Dyr med tøj på, Antropopipselskabet 1994

DYR MED TØJ PÅ

”Teatertruppen Antropopipselskabet blev skabt i 1993, og året efter satte vi forestillingen ”Dyr med tøj på” op i Den Grå Hal. Jeg skrev manuskriptet. Det var et kæmpe projekt med vildt mange medvirkende. Wouw det var vildt og stort. Hver aften stod folk i kø for at se det. Og helt ærligt, når jeg ser tilbage på ”Dyr med tøj på”, bliver jeg stolt indeni. Jeg var jo kun 23 år da jeg skrev det stykke!” ( Lilja Scherfig)

Se her
Podcast: Mofibo 2019

Det halve liv – Episode 3 – Du er den eneste ene

 

Forfatter Susanne Ziba og Asmussen,Thomas Klinkby interviewer Lilja Scherfig om kærlighed i podcasten Det Halve Liv. Det var da hun stod midt på gaden i natkjole og havde smækket sig ude at det gik op for hende at hendes mand endegyldigt havde forladt hende. Men siden gik det bedre og hun kom videre ved hjælp af dans og duftende mænd. Det fortæller forfatter Lilja Scherfig i tredje afsnit af Det Halve Liv, som har fokus på at komme godt videre fra en skilsmisse. I dag har Lilja et rigtig godt forhold til sin eksmand – som hun også arbejder sammen med. Sammen laver de bøger til børn og Lilja fortæller om hvor vigtigt det er at se livet som et eventyr.

Det var da hun stod midt på gaden i natkjole og havde smækket sig ude at det gik op for hende at hendes mand endegyldigt havde forladt hende. Men siden gik det bedre og hun kom videre ved hjælp af dans og duftende mænd.

Lyt her
Omtale: Flyvende Fafar, weekendavisen, 2015

Læs mere

Omtale: Fabel agtige Farfar, Fyensstifttidende, 2010

Læs mere

Omtale: FarFar, Politikken Bøger, 2015

’Farfar’ handler om en søn, der hader sin far, og et barnebarn, der forsøger at forstå et menneske, han slet ikke kender. Farfar skal bo ude i hønsehuset, indtil der bliver plads på plejehjemmet. Æg er historiens bærende metafor. De giver liv, men kan heller ikke repareres igen, når de går i stykker.

Læs mere
Omtale: Plads til det uartigebarn, Århusstifttidende 2016
Omtale: Hello ketty,Information 2017

Læs mere