22230
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22230,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Anmeldelse, Berlinske Tidende: Putte og de andre

Af Karin Esmann Knudsen, Berlinske Tidende

Tre historier, der er fandenivoldske og fabulerende

Hvad sker der, når en høne bliver forelsket i en ræv? Eller når elefanten i virkeligheden bare er en lille mus? Eller når den grumme slagter kommer og henter den tyr, som er mest attraktiv for køerne?

 

Lilja Scherfig vender op og ned på verdensbilledet, blæser på naturlovene og lader kærlighed og venskab sejre. De tre historier i »Putte og de andre« er illustreret af tre forskellige personer, som har hver sin streg, men på hver sin måde understreger stemningen i den enkelte historie. Historierne har lighed med de gamle fabler. Det er dog ikke den smukke morale, der får dem til at leve, men derimod den groteske leg med at lade hånt om lovmæssigheder i en velkendt verden.

 

Det kommer der en fandenivoldsk og fabulerende billedbog ud af, i tekst og i billeder. Således bliver hønen Putte nødt til at ofre indtil flere tæer, fordi den elskede ræv er så sulten. Musen har indrettet en hel lille lejlighed inde i elefanten Ib. Og Dræber-Bjarne, slagteren? Han bliver vitterligt kørt igennem kødhakkeren, så køerne kan tage til rock-koncer!