22273
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22273,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Anmeldelse, Orla-prisens børneanmeldelser: Louie Louie

Af Orla-prisens børneanmeldelser

”En af de bedste bøger jeg har læst”

Orla-prisens børneanmeldelser, 2007:

 

Anna, 11 år:
Jeg har læst Louie Louie og jeg syntes at den er en af de bedste bøger jeg har læst. Fordi at den forklare hvordan der er mange børn der har det hvor en mor eller far er død og den man har tilbage, er for bange til at beskytte den man har nærmest. Da jeg læste der hvor Louis far bliver kørt ned begyndte jeg at græde en lille smule fordi at miste begge forældre er et stort tab af livet så er der ingen der kan komme med den store familie støtte. Jeg fatter ikke hvorfor Louie er så vild med hende der Aisha fordi hun virker da ikke særlig sød på nogle punkter. Jeg syntes at det er flot af Louie at han stiller sig frem til musik konkurrencen men jeg kunne ikke helt forstå hvorfor Louises far smed hans guitar ud fordi det var på en måde også et minde fra hende. Jeg syntes at Louie Louie er en meget god bog fordi at den viser de bløde værdier + de barske værdier.

 

Klara, 10 år:
Louie, Louie er en god bog jeg har læst den, den er sjov og lidt af en gyser… Jer er kun ti men har læst den alligevel. Louie, louie fortjener at vinde, fordi at den er: god … en bog for børn der er seje i det … Den er lidt af en gyser. Et godt råd: læs denne bog, og helst om aften så er der gys i det ? smil fra Klara

 

Misha, 13 år:
Det er en virkelig god bog, som handler om en dreng, der efter sin mors død har mistet forholdet med sin far. Man hører hvad Louie tænker og føler og hvordan det hele ender. Den er god, fordi at den er beskrevet så man virkelig forstår Louie og kan leve sig ind i det. Men som sagt er bogen virkelig god, og godt skrevet. Det er sådan en bog, hvor man bare ikke vil blive færdig, fordi den er så god!

 

Mia, 14 år:
Jeg synes, at det er en god bog, fordi den omhandler et spændende og vigtigt emne: Kampen for kærlighed og venskab! Den var samtidigt sjov og spændende! Læs den!

 

Sofie 12 år:
Af de norminerede børnebøger til Orla Prisen har jeg læst Louie Louie af Lilja Scherfig. Louie Louie er en super bog, også selvom hovedpersonens liv ikke er spændende på den fede måde. Louie er en dreng med problemer. Hans mor er død, og hans far, der arbejder som dukkefører i sit eget dukketeater, drikker for meget. Louie vil gerne skifte hele det dumme liv ud – det liv som han ikke længere forstår meningen med. Nede i Louies kælder finder han dog både nogle svar og mening og den del af historien er meget fantastisk og magisk. Læs den!

 

Johannes, 10 år:
Jeg synes den var helt vildt god, fordi den var sjov og spændende. Dukkerne var sjove. Louie var sur på dukkerne i starten, men de blev gode venner igen. Jeg synes alle skal læse den!!!

 

Jesper 13 år:
Rørende og poetisk roman om Louie, som har mistet sin mor og kæmper en hård kamp for at komme i kontakt med sin alkoholiserede gøglerfar.