22223
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22223,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Andmeldelse, Jyllands-Posten: Putte og de andre

Af Karen Lise Søndergaard, Jyllands-Posten

Putte og de andre

Størst sanselighed og symbolik i denne omgang, er der i en bog om en høne, som forelsker sig i en ræv – som bliver vegetar.

 

(…) Hønen Putte vil gå langt i kærlighedens navn i Lilja Scherfigs billedbog med tre korte historier for børn og voksne. Der må være tale om en slags dyreverdenens Stockholmsyndrom, da puttehønen forelsker sig så glødende i ræven, at hun i bogstaveligste forstand vil klippe en tå for at være sammen med ham og hans rumlende mave. Ræven gengælder hendes kærlighed og bliver vegetar for hendes skyld, og således får det umage par hinanden.

 

”Historien om elefanten Ib” handler om at være en anden, end man giver sig ud for at være, og at længes efter at blive set som den, man i virkeligheden er.

 

Bogens sjoveste indslag er det fortællende digt med den herlige titel ”Linda tager kampen op”, hvor køernes kærlighedsliv er sat på rock and roll’ede rim.

 

Der er sanselighed og saftig symbolik i Scherfigs fortællinger, og hun kan noget originalt med sproget. Samlet set mangler bogen dog en tydeligere linie og idé. Fortællingerne har karakter af moderne fabler, men ud over et eller andet med at stå ved sig selv udebliver fablens pointe og mål.

 

Bogen er gennem- og velillustreret ad Kamilla Wickmann, Rasmus Bregnhøj og Otto Dickmeiss, hvor især sidstnævnte komplementerer bogens temmelig voksne og skæve univers, med nogle virkelig væmmelige køer.