22001
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22001,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Anmeldelse, Bøgertilbørn.dk: Verdens bedste team

Af Marie Louise, Bøgertilbørn.dk

Fin og vigtig bog

Mangfoldighed er en god ting, og vi skal ikke ligne hinanden! Dette vigtigt budskab påpeger Lilja Scherfig og Lea Hebsgaard Andersen i Verdens bedste team, der handler om søskendeparret Hasse og Hanne. Hasse har en livlig fantasi, hvilket er lige i overkanten ifølge børnenes far, der får hovedpine af Hasses krudt-i-røvenfacon. Løsningen bliver piller, der får en uhyggelig effekt på Hasses ellers så levende gemyt. Hanne kan pludselig ikke genkende sin bror, der nu er en sløvet og stille dreng.

 

Her gør barnet oprør og kræver børnenes ret til at være, den de er -for Hanne og Hasse er med deres forskellighed Verdens bedste team.

 

Lilja Scherfig er kendt for at tage svære temaer op i børnelitteraturen og sætte ord på det, der gør ondt. Også her mestrer hun denne kunst, og sætter fokus på et vigtigt element, vi ikke må glemme. Lea Hebsgaard Andersens illustrationer er legende og fantasifulde og skaber er helt særlig stemning i denne fine og vigtige bog, som både børn og voksne bør opleve.