21974
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21974,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Verdens bedste team

Verdens bedste team

Hvad sker der, når ens bror forandrer sig, og bliver lige så fornuftig som én selv?

Hvem skal så male regnbuer på væggen og synge om lakridspibe-skibe?

 

En historie om mangfoldighed, søskende-kærlighed og et glas underlige piller.

Køb bogen hér

Undervisningsforløb:

Kære dansklærer, hvis du har lyst til at bruge Verdens bedste team i undervisningen, kan du her downloade en lærervejledning HELT GRATIS. Forløbet er udarbejdet af Søren Fanø for Folkekirkens Skoletjeneste og kan bruges i de små klasser.

Lærervejledningen finder du LIGE HER.

Og husk; jeg kommer gerne ud og snakker med jer om Verdens bedste team og dens temaer, når I har arbejdet med den.

Bagom bogen

”Jeg vil gerne brøle om et vigtigt budskab igen og igen og igen: Hallo, vi mennesker skal ikke dresseres! Vi skal ikke formes gennem andres billede af, hvordan vi burde være. Vi ER allerede. Vi er os selv. Ingen skal komme og rette os ind eller rette os ud eller rette os til. Vi har en personlighed, en sjæl, et hjerte og et glimt i øjet, allerede fra vi kommer ud af mors mave. Derefter udvikler vi os, vi vokser. Og når vi bliver inspireret og motiveret, lærer vi nyt og blomstrer. INGEN menneskesjæl vokser af kritik og straf. Det er respektløst at tro, at man som voksen må kritisere et barn!

Vi har en personlighed, en sjæl, et hjerte og et glimt i øjet, allerede fra vi kommer ud af mors mave.


Jeg har selv oplevet, hvordan det er at skulle leve op til andres forventninger om, hvordan jeg skulle være, hvad jeg skulle mene, hvad jeg burde føle og gøre. Og helt ærligt. Jeg kan ikke anbefale det.”

Lilja Scherfig

Anmeldelser

* * * * ”Lilja Scherfig lufter løvindekloen sammen med tegner Lea Hebsgaard Andersen, og sender en solidarisk hilsen til små anderledes medborgere.”
Politiken

” * * * * * ”Søskendekærligheden sejrer! Bogen er næppe politisk korrekt, men heldigvis har det aldrig været børnebøgernes domæne nødvendigvis at passe ind med, hvad de voksne mener, der er rigtigt og forkert.”
Af Julie Lykke Sørensen, Århus Stifttidende

Læs mere

” En revolutionsfortælling (…) Konfliktstoffet mellem barn/børn og voksne er et tema, som Lilja Scherfig behersker til perfektion.”

Af Eiler Jensen, Bogbotten.dk

Læs mere

”Fin og vigtig bog, som både børn og voksne bør opleve”

Af Marie Louise, Bøgertilbørn.dk

Læs mere

”En opløftende fortælling om det store gode; at mennesker er meget forskellige! (…) En kærkommen udgivelse om et svært emne, som på fornem vis formidler en forståelse for og accept af den menneskelige mangfoldighed.”
Ole Laursen, Lektørudtalelse

Forlag

Jensen & Dalgaard, 2016

Illustrationer

Lea Hebsgaard Andersen