23155
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23155,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Anmeldelse, børnebibliotekar Tingbjerg bibliotek: Min hale

Af Betina Falsing, børnebibliotekar Tingbjerg bibliotek

SKØNHED OG BRUTALITET TIL DE SMÅ

Idyl, signalerer denne forside, der med et smukt æstetisk blomstrende udtryk giver os en forventning om en børnebog, der tilføjer harmoni, fryd og gammen. Men verden er ikke fryd og gammen. I hvert fald ikke altid og heller ikke for små børn. På titelbladet bliver vi varslet. Blomsterne er væk, og en åben saks med antydningen af blod omrammer forlagets navn.

 

“Mere tape på, siger mor. – Og hvis jeg ser den hale fremme igen, får det konsekvenser”

 

Med et symbolsk og tabuiseret perspektiv er halen forbundet med noget dyrisk og beskidt, men halen er en del af pigen, og den kan ikke skjules, for pigen er, som alle mennesker levende og fuld af drifter. Det får konsekvenser på både godt og ondt. Frigørelsesprocessen fra mor bløder, men den er nødvendig …. nødvendig fordi den åbner for dansen og livet.

 


´Min hale´
er en billedbog for alle mennesker fra ca. fem år om forskellighed og forkerte bindinger. Den lægger sig op ad et barnesyn, der fortæller os, at barnet er et frit individ, med drifter og kultur og med retten til at blive lige præcis det særlige menneske, som individets potentiale tilbyder, og det er sympatisk.

 

De ualmindelige smukke illustrationer er både i overensstemmelse med- og i kontrast til teksten. Vi skal tænke, og det er dejligt, for så inviteres vi til deltagelse, og det er dét livet handler om. Deltagelse på egne præmisser. Tak.