21907
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21907,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Anmeldelse, Bogbotten.dk: Hello Ketty

Af Søren Fanø, Bogbotten.dk

’Hello Ketty’

Det er hårdt at være barn i disse år. Til tider kan det være nødvendigt at skifte ham, som det skete for Rosa i Tina Sakura Bestle og Anna Jacobina Jacobsens barske billedbog “Hund“. Og nu er den så gal igen i Lilja Scherfig og Lea Hebsgaard Andersens “Hello Ketty”, der på trods af navneligheden ikke har meget med ”Hello Kitty” at gøre.

 

“Hello Ketty” er historien om to søstre. Kettys lillesøster kan mærke, at Ketty slet ikke er glad, og det på trods af at det er hendes 9-års fødselsdag. Midt under fejringen forvandler Ketty sig til en kat med alt hvad deraf følger i form af kattelem, hidsige hunde og lægebesøg. Intet hjælper, før lillesøsteren spørger, om familien kan tage ud at vandcykle. Det vil katten Ketty gerne, og hun forvandler sig til pigen Ketty igen. Til gengæld forvandler lillesøsteren sig til en hund.

 

Kort og godt er der tale om en både grotesk og finurlig historie om to søstre og om, hvor svært det er at være barn i vore dage. Om at blive set og som en kat at blive strøget med håret. Nogle gange trænger man bare til en time-out.

 

Lilja Scherfigs verbaltekst underbygges af og gives nye betydninger og dimensioner af Lea Hebsgaards fine, sanselige streg og smukt afstemte farver. Her er nok at se på ved siden af verbalteksten. Og så kan Lea Hebsgaard Andersen altså noget med udtryksfulde øjne.

 

”Hello Ketty” er en fin og sanselig billedbog, der kan danne gode samtaler mellem barn og voksne både under og efter læsningen om de ikke så lyse sider af børnelivet. Den lægger sig smukt i kølvandet af Lilja Scherfig og Lea Hebsgaard Andersens ”Verdens bedste team”, og så er den altså ikke til de helt små børn, selvom ordspillet med Hello Kitty kunne få en til at tro det. Bogen anbefales til det pædagogiske læringscenter.