22126
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22126,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Peter og Postbudet

Peter og Postbudet

Peters bedstefar er lige død. Men han nåede ikke at sige farvel.

Nu går Peter og venter på at høre fra ham.

En bog om længsel, håb og venskab.

Køb bogen hér

Om historien

Peter og postbudet handler om at vente på et tegn, og finde lyset efter at have mistet. At finde fodfæste og tryghed.

Det er en optimistisk historie, om sorg og ømhed.

Bagom bogen

”Da jeg var 9 år, mistede jeg min morfar (Hans Scherfig, red.). Jeg kan huske at det sneede, og jeg gik ud på marken foran huset og skrev ”Hansemand” i sneen med min skistav, mens jeg græd og hulkede. Det tog lang tid at komme mig. Han var jo en af mine yndlingspersoner, og jeg elskede det, vi havde sammen.

Jeg kan huske at det sneede, og jeg gik ud på marken foran huset og skrev ”Hansemand” i sneen med min skistav, mens jeg græd og hulkede.


Senere, da jeg blev 30 år, mistede jeg min far. Han tog sit eget liv, og vi fik ikke sagt farvel. I et helt år efter gik jeg og ventede på at høre fra ham, jeg forestillede mig, at han havde skrevet et personligt farvel-brev til mig. Fra ham til mig … Det kom aldrig.

Min morfar og min far var begge kunstmalere, og de har begge en stor plads i mit hjerte.”

Lilja Scherfig

Anmeldelser

***** ”En smuk og varm historie, som gør lytteren god og glad. Smukt!”

Af Steffen Larsen, Politiken

Læs mere

**** ”En usædvanlig fin lille bog om at savne. Tekst og billede smelter sig smukt ind i hinanden – der er ikke et ord eller en streg for meget.”

Af Karen Lise Søndergaard, Jyllandsposten

Læs mere

”Endnu et resultat af det fine samarbejde imellem Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss (…) En fin, lille bog om, hvad gode venskaber og omsorgsfulde voksne kan betyde, når man har mistet en, man holdt af”

Af Sara Nørholm, Kristeligt Dagblad

Læs mere

”En skøn og rørende billedbog, der går lige i hjertet. Lilja Scherfig har skrevet en simpel men original historie. Den bedste slags.”

Af Zenia Johnsen, Fortællingen.dk

Læs mere

”Bogen har et strejf af nostalgi over sig med duften af sommer og bedstefars malerterpentin (…) Sammen med de almengyldige temaer som længsel, håb og venskab bliver det til en fin, anvendelig bog for de mindste.”

Af Gitte Ullstad, Folkeskolen.dk

Læs mere

Forlag

Forlaget Fahrenheit, 2010

Illustrationer

Otto Dickmeiss