62
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-62,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Farfar

Farfar

Storms far kan ikke lide sin far, det er derfor Storm aldrig har mødt sin farfar. Han har kun hørt om ham. Dårlige ting.

 

I dag flytter farfar hjem til Storm og familien. Farfar skal bo ude i hønsehuset. Spørgsmålet er, om Storm skal hade sin farfar eller være sød mod ham?

 

Farfar er en rørende historie om had i familien … og om kærlighed og tilgivelse.

Køb bogen her

Undervisningsforløb

Kære dansklærer, hvis du har lyst til at bruge Farfar i undervisningen kan du her downloade et supergodt undervisningsmateriale HELT GRATIS. Forløbet er udarbejdet af Charlotte Anette Rifbjerg Erichsen og Sanne Kjerstein Madsen og kan bruges i indskolingen, mellemtrinet og udskolingen

Lærervejledningen finder du LIGE HER.

 

Og husk; jeg kommer gerne ud og snakker med jer om Farfar og dens temaer, når I har arbejdet med den.

Bagom bogen

””Da jeg var lille, slog min far hånden af sin far. Bagefter blev vi opdraget til at hade vores farfar. Vi blev i det hele taget opdraget til at have de samme meninger som vores forældre.

I FARFAR vil min hovedperson Storm selv bestemme, om han kan lide en person eller ej.

For mig at se, er det en stor misforståelse at tro, at børn skal overtage deres forældres følelser … eller meninger. Børn bliver ofte brugt som støtte-hær i konflikter og skal høre på negative historier om andre folk, både familiemedlemmer og mennesker, som de dårligt nok kender. Det er klaustrofobisk og dominerende. Det er social kontrol.

For mig at se, er det en stor misforståelse at tro, at børn skal overtage deres forældres følelser … eller meninger


Som barn af en kommunistisk familie lærte jeg, at folk der stemmer højreorienteret, er onde. Det troede jeg på. Men nu møder jeg folk, der stemmer til højre, og jeg må altså konstatere, at de ikke allesammen er onde … Jeg synes, at børn har ret til at finde ud af, hvad de selv vil mene. Vi skal alle gøre vore egne erfaringer, og finde de værdier og holdninger, der passer til os selv, lige meget hvem vi er i familie med, og hvad de mener, vi bør gøre. Det er ubehageligt at få andres følelser og meninger presset ned over hovedet. Vi har ret til at møde livet og andre mennesker med åbne arme.”

Lilja Scherfig

Anmeldelser

* * * * * * ”FARFAR er en hjerteskærende, grænseoverskridende billedbog, hvor ordene er få og velvalgte. Større bliver det ikke.”
Af Steffen Larsen, Politiken

Læs mere

* * * * * ”Det prisvindende makkerpar Scherfig og Dickmeiss svinger helt og aldeles fremragende i deres dystre og sørgmodige univers. FARFAR er en af de flotteste danske børnebøger til dato.”
Af Simon Staun, Fyns Stifttidende

Læs mere

”Endnu et stilfærdigt mesterværk af Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss. FARFAR er et vidunder af en billedbog.”
Af Anita Brask Rasmussen, Information

Læs mere

”Fantastisk billedbog … billedsiden drager mindst lige så meget som teksten (…) FARFAR er en alvorlig, fin historie om at sætte hinanden fri.”
Af Jannie Schjødt Kold, Weekendavisen

Læs mere

”FARFAR er flot, gennemarbejdet og anderledes.”
Nordjyske

”Et mesterværk fra et makkerpar, der kan lave billedbøger, der virkelig har noget på hjerte. FARFAR bliver efter vores bedste overbevisning et vigtigt værk – en sand evergreen.”
Af Marie Louise, Bøgertilbørn.dk

Læs mere

”Sproget er simpelt, præcist og intenst. FARFAR rammer lige i hjertet. Og det gør den ganske simpelt smerteligt godt.”
Af Katarina Sofie Meldgaard Skovsende, boglig.dk

Læs mere

”Der findes ikke andre bøger som denne”
Af Torben Bråe Olesen, Lektørudtalelse

Læs mere

Forlag

Jensen & Dalgaard, 2015

Illustrationer

Otto Dickmeiss