23058
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23058,stockholm-core-1.0.5,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Dybt vand

Dybt vand

DYBT VAND handler om en dreng, en bjørn og en papfar. Alle i samme båd.
Det er en fortælling om store bølger og dybe følelser. Og om at finde en løsning, når der skal siges farvel.

Køb bogen her

 

Bagom bogen

”Jeg hader at sige farvel. Der er ikke noget værre. Jeg bryder mig ikke om at give slip i noget, jeg kan lide. Men altså, det er jo umuligt at gå gennem livet uden brud, afsked, farvel. Vi har brug for at gøre noget nyt, møde nye mennesker, kaste os ud i nye eventyr, men stadigvæk; jeg hader at sige farvel. Kan vi ikke bare sige: ”Vi ses igen … på en ny måde”?

Som papfar Steen siger i historien: Man kan ikke eje hinanden. Man kan kun elske hinanden.


Efter et brud, en skilsmisse og et farvel, kan vi jo ses på en ny måde. Når den ene form ikke fungerer mere, kan vi finde en ny form. Som ex-kærester. Som ex-pap-søskende. Som ex-familiemedlemmer. Bare fordi vi ikke længere er i konkret familie, behøver det ikke betyde, at vi ikke længere holder af hinanden. Som papfar Steen siger i historien: ”Man kan ikke eje hinanden. Man kan kun elske hinanden”. Han er ligeglad med titler som dit barn og mit barn, for kærlighed er en forbindelse, der ikke kan styres og kontrolleres. Sådan har jeg det også. Jeg elsker stadig mine ex-kærester og deres børn, og ses stadig med dem alle. På en ny måde.”

Lilja Scherfig

Anmeldelser

* * * * * * ” Endnu engang undres man over, hvor meget der kan siges med få ord. Mon ikke ’Dybt vand’ bliver klassisk, ligesom de andre bøger der står Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss på?”

Af Steffen Larsen Politiken

Læs mere

* * * * * ”Det er sådan en bog, der vil formå at få børn til at føle empati og tænke over livet”

Af Damian Arguimbau, Kristeligt dagblad

Læs mere

 

* * * * * * ”Hvert billede er en historie i sig selv, og teksten er så fin og sart, samtidig med at den er brutal og nådesløs.”

Af Bjarne W. Andresen, Pædagogen.dk

Læs mere

 

* * * * * * ”Dybt vand er den allerskønneste billedbog Her smelter billede og tekst sammen og bliver til en smuk historie, der lægger op til at tale om at miste, sige farvel, kærlighed og savn.”

Af Mette Bach Lindgaard, Bogblokker.dk

Læs mere

 

* * * * * * ”Dette enestående billedværk fortæller gribende og samtidig hjertevarmt om en drengs fortvivlelse ved at skulle miste en han er kommet til at elske””

Af Børnenes bøger

Læs mere

 

* * * * * * ”Bogen er så fantastisk smuk at se på og så hjerteskærende at læse. Man sidder tilbage med tårer i øjnene. (…). En helt fantastisk bog for både voksne og børn om, at familie stadig kan blive ved med at være familie, uanset hvad andre siger.”

Af Ida Marie Mortensen, De unges ord

Læs mere

 

”Bogen taler helt ind i hjertet på store og små. Den poetiske tekst og de fantastiske illustrationer trænger dybt ind i det hulrum, mange har et sted indeni, og stiller væsentlige etiske spørgsmål, som handler om kærlighed.”

Af Jette Holmgaard Greibe, Litteratursiden

Læs mere

 

”En særdeles gribende fortælling (…) Otto Dickmeiss i topform med sine detaljerede og indlevede blyantstegninger, der rummer flere lag og som smyger sig omkring Lilja Scherfigs poetiske tekst.”

Af Søren Fanø, Bogbotten

Læs mere

 

”Et smukt værk der udfordrer billedbogsmediet”

Af Charlotte Hitzner, Bogmagasinet

Læs mere

 

”En vidunderlig, hjertevarm billedbog (…) man får lyst til at være god og glad”

Af ”Ind under juletræet” i Politiken

Læs mere

 

”Vi taler kærlighed her. Alt er i spil i denne lille fine fortælling. Det er rørende”

Af Eiler Jensen, Børn & bøger

Læs mere

”Smertefuld, dramatisk, smuk og rørende billedbog om at sige farvel til sin papfar (…)

Scherfigs tekst er nøgtern og rammer lige i hjertet, så indlevelsen i drengens følelser er stor. Dickmeiss’ sort-hvide illustrationer er afsindig flotte. Læser-målgruppe: Fra 5-99 år.”

Lektørudtalelse

 

 

 

Forlag

Jensen & Dalgaard, 2020

Illustrationer

Otto Dickmeiss